dragsele, hundutrustning, hundaktivitet dragsele, hundutrustning, hundaktivitet dragsele, hundutrustning, hundaktivitet


Artikelnummer:
271125-1

Dragsele 'Combined'

Kombiselen har utvecklats från Free Motion selen till att även kunna användas för att dra en pulka. Med kombiselen kommer din hund att ha samma rörelsefrihet under linkörning som under pulkkörning. Det är lätt att fästa och koppla lös pulkan vilket gör det enkelt för utövaren att välja om man vill tävla med lina eller pulka. Eftersom nackpartiet är stoppat blir selen stelare och hjälper därmed till att fördela belastningen över en större yta.

Storlekstabell
Strl 5: Vikt*20 kg-26 kg, Halsmått**35-40 cm, Bröstben***23 cm.
Strl 6: Vikt*25 kg-32 kg, Halsmått**39-44 cm, Bröstben***24 cm.
Strl 7: Vikt*31 kg-37 kg, Halsmått**43-50 cm, Bröstben***25 cm.
Strl 8: Vikt*37 kg- ++, Halsmått**50-57 cm, Bröstben*** 26 cm.

*Om hunden är kraftigt byggd i förhållande till sin storlek kan man behöva gå upp en storlek, gäller speciellt för de hundar som ligger i de övre delarna av kilointervallen. Detsamma gäller för hundar som är väldigt tunna och har grund bröstkorg. Exempelvis måste kanske en kraftig hund på 29 kg upp till strl 7 istället för strl 6.

**Måtten i tabellen anger min-max halsmått. Mät runt nedre delen av halsen för att se vilket mått din hund har.

*** Måtten anger längden från bröstbenets spets till bakre delen av armhålan. Kontrollera att det måttet är så långt att det är längre än hundens framben. Har hunden en väldigt kraftig bröstkorg måste du kanske gå upp en storlek.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Produkter
Övrigt